sâmbătă, 8 iunie 2013

Skirt Bike Braşov 2013


 
2 iunie 2013 a fost una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea, fără nici o exagerare. M-am simţit feminină, chic, frumoasă, puternică, curajoasă. Am pedalat pentru prima dată în fustă, pentru prima dată pe tocuri, pentru prima data în gaşcă şi pe un traseu destul de lung pentru o începătoare ca mine.
Am învăţat să merg pe bicicletă în 2009, am mers destul de puţin atunci căci aveam o bicicletă de bărbaţi, prea înaltă pentru mine şi mi-a fost frică să pedalez pe ea.

Anul acesta mi-am propus să depăşesc limite şi bariere, iar mersul pe bicicletă era pe lista fricilor de care vroiam să scap. Pe 20 aprilie am primit  cea mai frumoasă bicicletă. La ora 12 am fost să o văd şi m-am îndrăgostit de ea, mai ales că avea şi un coşuleţ de nuiele care nu apărea în pozele din anunţ, coşuleţ ce o făcea şi mai frumoasă. Si pentru că nimic nu este întâmplător,  în aceeaşi zi pe seară am intrat pe facebook şi cineva din lista mea a pus un link către http://skirtbikebrasov.wordpress.com. Am dat repede click, am citit ce scriau fetele peblog şi mi-am zis că trebuie neapărat să învăt să merg bine până pe 2 iunie ca să pot participa la paradă. Mi-a fost foarte frică la început, dar am ieşit prin cartier, prin parcări şi apoi pe străzile mai puţin circulate şi am exersat. Probabil că dacă nu era parada nu învăţam atât de repede.

 Cu cate zile înainte de paradă am răscolit şifoneriul, am probat haine, încălţări şi bijuterii; mi-am ales ţinuta şi nu una oarecare, o tinută rockabilly pentru că în urmă cu 2 ani şi jumătate am descoperit stilul de viaţă al anilor '50 şi m-am îndrăgostit de muzica, dansul, hainele, coafurile, machiajul acelor vremuri. Mai multe despre rockabilly în România citiţi pe www.rockabilly.ro . M-am  oprit la fustiţa roşie cu buline, cămaşa albă, pantofii cu toc foarte frumoşi, pentru păr am ales o floricică din acelaşi material ca al fustei şi bijuterii am ales cercei cu cireşe şi mărgele roşii. Fusta, floarea şi cerceii sunt creaţiile mele şi sunt mândră să le port.


 

 În ziua marelui eveniment vremea a fost tare instabilă şi mi-a dat emoţii. La 6 dimeaţa soarele a răsărit şi tot cerul era senin şi luminos, la 10 norii au acoperit cerul, la prânz a turnat cu găleata, pe la 14 soarele a ieşit din nou dar nu pentru multă vreme căci la 15 ploua iar. Eram în balcon, machiată, coafată, îmbrăcată frumos,îmi aranjam florile în coş şi mă uitam cum plouă, sperând să se oprească. La 15 şi 25 cred am ieşit din casă, am luat o geacă pe mine, am coborât 2 etaje pe tocuri cu bicicleta în braţe şi am plecat la drum prin ploaie. Am pedalat destul de repede căci eram în întârziere; am ajuns în faţa primăriei puţin obosită. Am fost surprinsă să văd câte persoane erau şi m-am bucurat că ploaia nu le-a speriat. Mi-am tras puţin sufletul, am fost să cer număr de înregistare pentru tombolă, am primit un buchet de bujori, am băut puţină apă şi apoi am început să fac balonaşe. Fotografii au început să mă pozeze, am dat interviu la două televiziuni locale.


Am întalnit multe fete cunoscute, ne-am salutat, am mai stat puţin de vorbă, după care s-a dat startul, o coloana imensă a străbătut oraşul şi l-a înveselit. Oamenii se opreau şi ne făceau cu mâna, ne zâmbeau, ne fotografiau, mare parte din şoferi au fost foarte amabili şi nu ne-au claxonat, au avut răbdare şi ne-au admirat. Băieţii biciclişti au avut grijă să parcurgem traseul în siguranţă, ghidându-ne mai ales la intersecţii şi sensuri giratorii. Pe traseu a ieşit soarele şi vremea s-a încălzit spre bucuria tuturor. A fost o senzatie de nedescris, m-am simţit extarordinar de bine. Nu am văzut în viaţa mea la un loc atâtea fete frumoase şi cochete şi biciclete una şi una. 
 Parada s-a încheiat la Bistro Ma Coccote unde a avut loc şi un târg handmade la care am participat cu bijuterii.
Fetele care au organizat evenimentul s-au implicat  foarte mult şi au reuşit să strângă mulţi sponsori. Printre ei m-am numărat şi eu, am oferit 3 produse făcute de mine, un colier cu maci pentru un concurs online, o brăţară şi o pereche de cercei pentru tombola de la bistro.


 Am făcut poze pentru concusul "cea mai chic biciclistă", am câştigat la tombolă un voucher de 20% reducere la Cărtureşti, am băut fresh, am socializat, am ascultat muzică, a fost o atmosferă de vis.

La 20:15 am plecat către casă căci norii au pus stapânire pe cer. Pe drum lumea întorcea capul după mine, şoferii opriţi la semafor îmi făceau complimente,iar aproape de casă o doamnă m-a oprit şi mi-a zis: " Vă supăraţi dacă vă fac o poză? căci nu vezi în fiecare zi aşa ceva. Sunteţi foarte frumoasă şi dumneavoastră şi bicicleta. Nu ştiu cât de bine o să iasă cu telefonul ăsta al meu dar vreau să vă fotografiez neapărat". I-am povestit despre eveniment şi i-am zis să caute pe internet Skirt Bike Braşov pentru  mai multe poze. 
Pe scurt a fost foarte, foarte frumos. Mulţumesc Ana, Aura şi Iulia pentru organizarea unui eveniment reuşit.
 Particip la concursul Cea mai chic biciclistă şi vă rog frumos să mă votaţi. Daţi click pe linkul următor LINK, mergeţi în jos pe pagină, bifaţi poziţia 63 şi apoi apăsaţi Vote. Mulţumesc mult.

Am ieşit pe locul 8, mulţumesc pentru voturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai?